• Посилання скопійовано

Електронна вантажна митна декларація діє

Міністерство доходів та зборів повідомляє, що здійснити декларування товарів і транспортних засобів можна з використанням електронної митної декларації та інших електронних документів

Електронна вантажна митна декларація діє

Електронне декларування може здійснюватися як самим підприємством, якому належать товари і транспортні засоби, так і уповноваженим ним митним брокером. Нормативно-правовими актами з питань державної митної справи не встановлено обмежень щодо подання митному органу електронної митної декларації.

Із введенням в дію нового Митного кодексу України, використання такого способу декларування стало ще простішим. Усі бажаючі представники бізнесу без будь-яких обмежень можуть здійснювати декларування у електронному вигляді у всіх митних режимах.

Переваги оформлення митних декларацій в електронній формі: значне скорочення витрат часу на проведення митного оформлення, усунення суб’єктивного фактору при його здійсненні та загальне спрощення процедури оформлення товарів і транспортних засобів в митному відношенні.

Декларування товарів з поданням митному органу електронної митної декларації доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису. 

Отримати електронний цифровий підпис до 01.02.2013 будь-який суб'єкт ЗЕД може безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК) Держмитслужби www.ca.customs.gov.ua, а також у Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України www.acskidd.gov.ua.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.  

 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»