• Посилання скопійовано

Кількість перевірок бізнесу скоротиться втричі

Підприємства з високим ступенем ризику дозволять перевіряти щорічно. З середнім — раз на 3 роки, а незначним — раз на 5 років

Кількість перевірок бізнесу скоротиться втричі

"Нещодавно ухвалена урядова постанова має скоротити кількість перевірок суб’єктів господарювання втричі. Якщо відповідно до попередніх правил діяльність більшості підприємств органу контролю та нагляду могли перевіряти щорічно, то наразі — раз на 5 років."

Про це розповів Голова Держпідприємництва України Михайло Бродський 1-го листопада під час брифінгу, присвяченого постанові КМУ «Про затвердження методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів Державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів Державного нагляду (контролю)» від 28.08.2013 №752.

Відповідно до постанови суб’єктам господарювання має бути присвоєно один із трьох ступенів ризику: високий, середній або незначний. Підприємства з високим ступенем ризику дозволять перевіряти щорічно. З середнім — раз на 3 роки, а незначним — раз на 5 років. При цьому до високого ступеню ризику має бути віднесено не більше 10% суб’єктів господарювання до середнього — не більше 30%, а решта до незначного.

У постанові прописано критерії, за якими слід визначати ступінь ризику. При цьому до ухвалення новацій абсолютна більшість підприємств відносилась до високого ступеня ризику.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»