• Посилання скопійовано

Статус платника податку підтверджує виписка з Єдиного держреєстру

Податківці нагадали, що у зв’язку з вiдмiною довiдки про взяття на облiк за формою №4-ОПП, особа, яка включена до Єдиного держреєстру, може надавати виписку з ЄДР

Статус платника податку підтверджує виписка з Єдиного держреєстру

Міндоходів у листі від 09.01.2014 р. №106/7/99-99-18-02-04-17 нагадало, що з 17 грудня 2012 р. для платникiв податкiв, вiдомостi щодо яких мiстяться в Єдиному державному реєстрi юросiб та фiзосiб - пiдприємцiв (далi - ЄДР), запроваджено єдиний документ - виписку з Єдиного державного реєстру. Цей документ пiдтверджує держреєстрацiю суб'єкта господарювання та взяття його на облiк в органах державної податкової служби, державної статистики та ПФУ.

Виписка з ЄДР видається (надсилається поштовим вiдправленням з описом вкладення) державним реєстратором засновнику (уповноваженiй ним особi) або пiдприємцю не пiзнiше наступного робочого дня пiсля отримання державним реєстратором вiд органiв статистики, державної податкової служби, ПФУ даних про взяття на облiк.

Таким чином, у зв’язку з вiдмiною довiдки про взяття на облiк, особа, яка включена до Єдиного державного реєстру, може надавати виписку з ЄДР, що мiстить данi про взяття її на облiк як платника податкiв.

Платникам податкiв, для яких законом установленi особливостi їх держреєстрацiї та якi не включаються до Єдиного державного реєстру, пiсля взяття їх на облiк органом ДПС надсилається (видається) довiдка про взяття на облiк платника податкiв за ф. №4-ОПП.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»