• Посилання скопійовано

Застосування печаток може стати добровільним

У парламенті перебуває законопроект щодо спрощення порядку відкриття бізнесу, яким, зокрема, передбачено перехід до добровільності використання печаток

Застосування печаток може стати добровільним

Голова Держпідприємництва України Михайло Бродський в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» повідомив, що у парламенті перебуває законопроект щодо спрощення порядку відкриття бізнесу, яким передбачено запровадження простіших та менш витратних процедур створення нових суб’єктів господарювання. Цікавою новацією законопроекту, зокрема, є перехід до добровільності використання печаток.

Нині печатка вже не захищає документ, заради чого її обов’язкове застосування запровадили багато років тому. Правоохоронні та податкові органи давно визнали факт легкості її підроблення.

«Водночас установлення внаслідок рейдерських дій контролю над печаткою (фізичне заволодіння нею, вилучення під приводом проведення її експертизи, визнання недійсною за судовим рішенням тощо) фактично означає встановлення контролю над суб’єктом господарювання, — зазначає Михайло Бродський. — Та проблем, що грунтуються на необхідності застосування печатки, досить легко уникнути. Достатньо перейти до обов’язковості особистого підпису замість обов’язковості печатки. Власний підпис не можна загубити, сховати, забути, передати іншій особі. Його майже неможливо підробити. Так працюють у більшості цивілізованих країн».

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»