• Посилання скопійовано

Підприємці не зобов’язані отримувати санітарні паспорти

Фахівці Держпідприємництва звернули увагу представника Держсанепідслужби на необхідність вивчення питання про доцільність існування в законодавчому полі санітарного паспорта

Підприємці не зобов’язані отримувати санітарні паспорти

Представник Держсанепідслужби зазначила, що плата за оформлення санітарного паспорту не передбачена, а затвердження територіальними органами Держсанепідслужби нормативних актів щодо процедури оформлення санітарних паспортів є перевищенням ними своїх повноважень. Оформляти паспорт може сам суб’єкт господарювання.

Фахівці Держпідприємництва звернули увагу представника Держсанепідслужби на необхідність вивчення питання щодо доцільності існування у законодавчому полі санітарного паспорту. Адже на сьогодні для засвідчення відповідності транспортного засобу, яким перевозяться харчові продукти, медичним вимогам безпеки для здоров’я та життя людей є:

- висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи;

- експлуатаційний дозвіл, який видається головним державним санітарним лікарем операторам потужностей (об’єктів), що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»