• Посилання скопійовано

За неподання звітності - припинення держреєстрації підприємця

Підставами для припинення юрособи та підприємницької діяльності фізособи, зокрема, є неподання протягом року декларацій та фінзвітності

За неподання звітності - припинення держреєстрації підприємця

Відповідно до статей 38 та 46 Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставами для винесення судом рішення про припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій і документів фінансової звітності.

Податковим кодексом України встановлено основні базові звітні періоди – календарний місяць, календарний квартал та календарний рік. Подати місячну податкову звітність слід протягом 20 календарних днів, що настають за звітним місяцем, квартальну звітність – протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу, річну звітність – протягом 60 календарних днів, що настають за календарним днем звітного податкового року (ст.49 Податкового кодексу).

Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді (пункти 49.1 та 49.2 статті 49 Податкового кодексу).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»