• Посилання скопійовано

Держреєстрація юрособи та фізособи-підприємця тепер безкоштовна

Натомість за проведення держреєстрації змін до установчих документів юрособи потрібно буде сплатити 51 грн, а за зміну імені або місця проживання фізособи-підприємця - 17 грн

Держреєстрація юрособи та фізособи-підприємця тепер безкоштовна

30 жовтня* 2014 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» від 15.04.2014 р. № 1206-VII.

Зокрема, цим Законом внесено зміни до статті 10 Закону про реєстрацію, згідно з якими за проведення державної реєстрації змін:

  • що вносяться до установчих документів юридичної особи, справляється реєстраційний збір у розмірі 3н.м.д.г. (51 грн);
  • імені або місця проживання фізособи - підприємця справляється реєстраційний збір у розмірі 1 н.м.д.г  (17 грн).

Реєстраційний збір за проведення держреєстрації змін, що вносяться до установчих документів благодійних організацій, не справляється.

Окрім того, нагадуємо, що Законом також передбачено:

  • здійснення державної реєстрації юросіб та фізосіб-підприємців в електронній формі без обов'язкового використання електронного електронного цифрового підпису, з застосуванням інших способів ідентифікації особи заявника;
  • відмову від обов'язковості та перехід до добровільного використання печаток суб'єктами господарювання приватного права.

*Закон опубліковано в "ОВУ" 30.04.2014 р., таким чином він набуває чинності 30 жовтня 2014 р. Хоча ВРУ вважає датою набрання чинності 06.11.2014 року (з часу публікації Закону в "Голосі України" 06.05.2014 р.)

Новини по темі:

 - Відтепер печатка більше не обов’язкова.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»