• Посилання скопійовано

В установчих документах мають зазначатись відомості про місцезнаходження госптовариства

Регулятор указав на доцільність зазначення відомостей про місцезнаходження господарського товариства в його установчих документах

В установчих документах мають зазначатись відомості про місцезнаходження госптовариства

Держпідприємництва у листі від 05.08.2014 р. № 6313 роз’яснило визначення термінів «місцезнаходження», «юридична адреса» і «фактична адреса» юрособи.

Так, визначення понять "юридична адреса" і "фактична адреса" юридичної особи у законодавстві України відсутнє, проте ці поняття часто вживаються у підприємницькому середовищі, що не заборонено законом.

Водночас юридичне значення має як при створенні юридичної особи, так і у процесі її функціонування саме використання відомостей про місцезнаходження юридичної особи.

При цьому інформація про місцезнаходження юридичної особи має забезпечувати можливість взаємодії юридичної особи (зокрема, її керівного органу) із органами державної влади, партнерами, клієнтами та ін.

Також регулятор зазначив, що в установчих документах господарського товариства (товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, повного товариства та командитного товариства) доцільно зазначати відомості про місцезнаходження господарського товариства. Атже на сьогоднішній день така вимога є в спеціальному законодавчому акті, який регулює питання їх створення та діяльності (у Законі України "Про господарські товариства").

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»