• Посилання скопійовано

Чорнобильців звільнено від сплати за реєстрацію підприємницької діяльності

16 червня ВРУ прийняла закон щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС

Чорнобильців звільнено від сплати за реєстрацію підприємницької діяльності

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС». (Проект Закону зареєстровано за №2030)

Законом з метою забезпечення доступності державної реєстрації для громадських об’єднань осіб з інвалідністю та осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, та їх символіки, а також державної реєстрації змін відомостей про прізвище, ім’я, по батькові та місцезнаходження фізичної особи – підприємця, що є особами з інвалідністю, внесено зміни до ст. 23 та 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», відповідно до яких вищевказані особи звільняються від сплати адміністративного збору за здійснення реєстраційних дій.

Законом також виключено положення про право державних реєстраторів на винагороду за рахунок коштів, отриманих за справляння адміністративного збору за державну реєстрацію у розмірі не менше 10% адміністративного збору.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»