Державна ветеринарна та фітосанітарна служба після завершення реорганізації забезпечуватиме контроль за якістю харчової продукції на всіх етапах її виробництва.
Про це на брифінгу у Будинку Уряду у середу, 14 березня, повідомив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби І. Бісюк.
Він нагадав, що Указом Президента від 13 квітня 2011 року затверджено положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу, відповідно до якого вона після реорганізації здійснюватиме державний контроль та нагляд за всіма харчовими продуктами з метою забезпечення їх безпечності та є компетентним органом у сфері санітарних та фітосанітарних заходів в Україні.
«Наші громадяни матимуть змогу спілкуватися з одним контролюючим органом, з одним міністерством, з одного органу компетентного спитати і про безпеку, і про якість харчового продукту. Ми вважаємо, що це буде надзвичайно позитивним, бо є один керівник і одна структура, з якої можна буде спитати і про якість, і про безпеку», — наголосив І. Бісюк.
Він додав, що незабаром очікується прийняття закону про безпечність та якість харчових продуктів.