• Посилання скопійовано

НБУ нададуть право тимчасово вводити норми щодо обов'язкового продажу частини надходжень у валюті

Ініціатором виступив сам НБУ

У Верховній Раді України (ВР) зареєстровано законопроект №11033, яким пропонується закріпити право за Національним банком України (НБУ) тимчасово запроваджувати норми про обов'язковий продаж частини надходжень в іноземній валюті. Про це йдеться в ініційованому НБУ законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок», текст якого опубліковано на офіційному сайті ВР. Про це Мінфіну стало відомо з офіційного повідомлення Верховної Ради України.

Законопроектом пропонується закріпити за НБУ право тимчасово (на строк до 6 місяців) запроваджувати (з подальшим скасуванням після стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку і урівноваження платіжного балансу України) норми про обов'язковий продаж частини надходжень в іноземній валюті на користь суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності.

Крім того, передбачається надати право НБУ тимчасово змінювати терміни розрахунків за операціями експорту й імпорту товарів.

На думку авторів законопроекту, це сприятиме тому, що у період погіршення стану платіжного балансу кошти резидентів працюватимуть на вітчизняну економіку (за рахунок скорочення термінів інвестування (кредитування) економіки інших держав).

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»