• Посилання скопійовано

Затверджено примірні ціни на послуги з оцінки майна, земельних ділянок та об'єктів аукціону

Фонд державного майна затвердив примірні показники звичайної ціни на послуги з виконання оцінки майна, земельних ділянок та об'єктів аукціону.

Фонд державного майна (далі — ФДМ) наказом від 20.07.2012 р. №3152 затвердив примірні показники звичайної ціни на виконання послуг з оцінки майна, земельних ділянок та об'єктів аукціону з метою реалізації пунктів 3.2 і 4.5 Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності, затвердженого наказом ФДМ від 29.08.2011 р. №1270.
Зокрема, наказом ФДМ затверджено:
— Примірні показники звичайної ціни послуг на виконання послуг за оцінкою майна щодо окремих груп об'єктів у центральному апараті ФДМ з урахуванням індексу інфляції, що склався у першому півріччі 2012 року (у розмірі 100,1%);
— Примірні показники звичайної ціни послуг на виконання послуг за оцінкою майна щодо окремих груп об'єктів у регіональних відділеннях ФДМ з урахуванням індексу інфляції, що склався у першому півріччі 2012 року (у розмірі 100,1%);
— Примірні показники звичайної ціни послуг на виконання послуг з експертної грошової оцінки земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти приватизації, у регіональних відділеннях ФДМУ з урахуванням індексу інфляції, що склався у першому півріччі 2012 року (у розмірі 100,1%);
— Примірні показники звичайної ціни послуг на виконання послуг за оцінкою об'єктів аукціону в центральному апараті ФДМ з урахуванням індексу інфляції, що склався у першому півріччі 2012 року (у розмірі 100,1%);
— Примірні показники звичайної ціни послуг на виконання послуг за оцінкою об'єктів аукціону в регіональних відділеннях ФДМУ з урахуванням індексу інфляції, що склався у першому півріччі 2012 року (у розмірі 100,1%).
Згідно з наказом ФДМ, у випадку якщо витрати на проведення оцінки об'єкта аукціону визначаються з урахуванням стандартизованої оцінки об'єкта приватизації, примірний показник звичайної ціни послуг об'єкта аукціону дорівнює відповідному примірному показнику звичайної ціни послуг, розрахованому для експертної грошової оцінки земельної ділянки, на якій розташовано такий об'єкт.
Своєю чергою, якщо при проведенні конкурсу з відбору суб'єктів оціночної діяльності конкурсна комісія, створена у центральному апараті ФДМ, регіональному відділенні ФДМ, з'ясує, що вартість послуг з експертної грошової оцінки земельних ділянок, незалежної оцінки майна (зокрема, об'єктів аукціону) дорівнює або перевищує 100 тис. грн (відповідно до примірних показників, зазначених у цьому наказі), матеріали вищезазначеного конкурсу повинні передаватися тендерному комітету для здійснення закупівлі послуг з оцінки майна та експертної грошової оцінки земельних ділянок, відповідно до Закону «Про здійснення державних закупівель».
Звертаємо увагу на те, що наказ ФДМ від 25.01.2012 р. №120 втратив чинність.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»