• Посилання скопійовано

Податкова служба підготувалася до роботи за новим КПК

Податкова служба готова здійснювати досудове розслідування злочинів, віднесених до її компетенції відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу. На сьогодні у ДПСУ немає жодного слідчого без персонального комп’ютера, а підрозділи підключені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Головного слідчого управління ДПС України Анатолій Яковинець.
За його словами, наразі завершується обладнання спеціальних технічних приміщень для роботи з аудіовізуальним матеріалом. У цих кімнатах проводитимуться очні ставки та допити у режимі відеоконфереції (що дозволить слідчим не їздити у регіони), а також упізнання осіб за фото і записами камер спостереження.
Крім того, податкові слідчі вже мають бланки документів нового зразка та інструкції щодо проведення слідчих дій.
Начальник Головного слідчого управління ДПСУ також запевнив, що прийняття нового КПК жодним чином не призведе до посилення фіскального тиску. «Для підприємців, які належним чином виконують конституційний обов’язок зі сплати податків, взагалі нічого не зміниться», — наголосив А. Яковинець.
Нагадаємо, принциповою новацією у Кримінальному процесуальному кодексі стало надання права фігурантам справ та їхнім захисникам самостійно збирати докази. Також у новому КПК не передбачено функціонування органів дізнання, проведення дослідчих перевірок та додаткових розслідувань. Слідчий не пізніше 24 годин після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення відразу розпочинатиме розслідування.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»