• Посилання скопійовано

Установлено розмір дотації за продану на забій худобу

Постанова КМУ від 26.09.2012 р. №986

Кабмін вніс зміни до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету.
Зміни, внесені постановою від 26 вересня 2012 р. №986, стосуються надання дотацій за продану на забій худобу.
У постанові зазначено, що бюджетні кошти також спрямовуватимуться на державну підтримку тваринництва шляхом здійснення виплат бюджетної дотації фізичним особам, фізичним особам — членам виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів, а також фермерським господарствам за вирощений і проданий на забій молодняк великої рогатої худоби і свиней (крім свиноматок і кнурів) і спеціальної бюджетної дотації за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності.
Для отримання такої дотації необхідною умовою є вирощування худоби в господарствах протягом не менше ніж трьох місяців до моменту продажу на забій. Термін визначатиметься за датою видачі паспорта великої рогатої худоби.
Дотація надається за 1 кілограм прийнятої живої маси в таких розмірах:
— 2,5 гривні за молодняк великої рогатої худоби живою вагою не менше ніж 330 кілограмів;
— 1,5 гривні за свиней (крім свиноматок і кнурів) живою масою від 100 до 120 кг;
— 1 гривня за свиней (крім свиноматок і кнурів) живою масою від 120 до 150 кілограмів.
Документи для отримання дотації приймаються сільськими, селищними або міськими радами щомісяця до 1 числа наступного місяця і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис в журналі обліку.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»