• Посилання скопійовано

Затверджено правила приєднання до тепломереж

Постанова Нацкомпослуг від 19.10.2012 р. №343 «Про затвердження Правил приєднання до тепломереж»

Правила регулюють відносини, що виникають у процесі приєднання закінчених будівництвом, реконструйованих, технічно переоснащених тепловикористовувальних установок до тепломереж, і поширюються на суб'єктів господарювання, які здійснюють госпдіяльність з транспортування, постачання теплової енергії, та замовників робіт з приєднання об'єктів у сфері теплопостачання.
Приєднання до тепломереж здійснюється власником на підставі договору, що укладається між власником та замовником. Договір укладається за взаємною згодою сторін після подання замовником заяви на приєднання до тепломереж у випадках:
— приєднання до тепломереж закінченого будівництвом, реконструйованого, технічно переоснащеного об'єкта;
— збільшення теплового навантаження або теплової потужності об'єкта внаслідок реконструкції або технічного переоснащення об'єкта.
Після отримання заяви про приєднання власник тепломережі повинен поінформувати замовника про згоду, неможливість приєднання або запропонувати інші варіанти приєднання об'єкта (наприклад, в іншій точці приєднання або шляхом передачі права на використання потужностей) протягом 10 днів. Замовник протягом 10 днів з дати отримання такого повідомлення інформує власника у письмовій формі про згоду, вибір варіанта приєднання або про відмову від приєднання .
Правила передбачають такі етапи приєднання до тепломереж:
— подання замовником заяви власникові про приєднання об'єкта до тепломереж та отримання згоди на приєднання ;
— отримання техумов на приєднання до тепломереж власника;
— укладення договору між замовником та власником;
— розроблення замовником (проектною організацією на договірних умовах із замовником) проектної документації для приєднання об'єктів до тепломереж та погодження її з власником;
— оплата замовником власнику вартості приєднання ;
— виконання сторонами зобов'язань щодо вжиття заходів з приєднання об'єкта до тепломереж;
— отримання акта готовності об'єкта до експлуатації;
— приєднання об'єкта замовника до тепломереж;
— виконання сторонами інших зобов'язань, передбачених договором.
Правила також передбачають можливість споживачів, тепловикористовувальні установки яких приєднані до тепломереж, передавати право на використання потужності іншим особам, які бажають приєднатися до тепломереж. Передача права на використання потужності іншій особі може здійснюватися лише на подання теплоносія того виду, який подається особі, що передає право на використання потужності, і в тій точці приєднання , де приєднано тепловикористовувальні установки особи, яка передає право на використання потужності.
Правила наберуть чинності з дня офіційного опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»