• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив заборону фінансових пірамід в Україні

Уряд України схвалив проект закону, що передбачає заборону фінансових пірамід в Україні. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабміну в понеділок

Кабмін затвердив заборону фінансових пірамід в Україні

“На жаль, останнім часом в Україні почастішали випадки шахрайства за допомогою фінансових пірамід. Разом з тим чинне законодавство недостатньо захищає громадян від таких угод”, – зазначають в уряді.

“Зокрема, закон “Про захист прав споживачів” не можна застосувати в даному випадку, адже згідно з його нормами громадян, які вносять свої кошти, не можна вважати споживачами. До того ж на практиці діяльність таких пірамід здійснюється без реєстрації юридичної особи або фізичної – підприємця. Таким чином норми цього закону не можуть бути застосовані до фінансових пірамід, оскільки їх учасники не є суб’єктами, на які поширюються його норми”, – пояснили в Кабміні.

Метою затвердженого законопроекту, за словами його авторів, є заборона діяльності фінансових пірамід в Україні та визначення відповідальності за організацію таких шахрайств з коштами громадян. Зокрема, передбачено на законодавчому рівні визначити саме поняття “фінансова піраміда”, встановити заборону її створення, сприяння діяльності і поширення відповідної реклами.

Також за організацію або сприяння діяльності фінансової піраміди передбачено встановити кримінальну відповідальність.

“До речі, максимальне покарання за умисне створення пірамід групою осіб в особливо великих розмірах передбачено у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна”, – зазначили в Кабміні.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»