• Посилання скопійовано

Створення нових робочих місць дозволить роботодавцям заощаджувати кошти

Держава повертатиме 50% сплаченого Єдиного соціального внеску підприємцям, які створили нові високооплачувані робочі місця. Відповідний Порядок ухвалений Постановою Уряду під час засідання 13 березня 2013 р.

Створення нових робочих місць дозволить роботодавцям заощаджувати кошти

Раніше Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив  проект даної Постанови «Про затвердження Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».  

Документ передбачає реалізацію ст.24 Закону України «Про зайнятість населення».

Так, Порядок встановлює:

- умови та строки отримання компенсації виплат;

- перелік документів, які підтверджують право роботодавця на компенсацію фактичних витрат на сплату єдиного внеску;

- взаємодію органів державного реєстратора, Державної Служби зайнятості, Держпраці та Пенсійного фонду;

- порядок формування потреби у коштах для фінансових витрат, пов’язаних із наданням компенсації та здійснення виплати компенсації; облік періоду компенсації у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Крім того, прописано, що дія документу не поширюється на роботодавців, якщо:

- протягом 12 місяців до створення робочого місця або упродовж наступних 12 місяців після його створення скоротили (зменшили) штатну чисельність працівників або зменшили річний обсяг фонду оплати праці працівників;

- мають заборгованість зі сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

- є суб’єктами господарювання, створеними шляхом припинення протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця;

- є установами, закладами або підприємствами, які фінансуються з державного бюджету.

У Мінсоцполітики передбачають, що затверджені зміни стимулюватимуть створення нових високооплачуваних робочих місць. За попередніми оцінками, очікується щорічно працевлаштовувати понад 70 тис. українців на роботу з високою зарплатою.

Планується, що компенсація коштів підприємцям відбуватиметься з 2014 року.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»