• Посилання скопійовано

До юридичних осіб зможуть застосувати кримінальну відповідальність

Законопроектом від 17.01.2013 р. №2032 Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального кодексу України і законів «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві»

До юридичних осіб зможуть застосувати кримінальну відповідальність

Законопроектом від 17.01.2013 р. №2032 Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України і законів «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві».

Змінами до Кримінального кодексу України визначаються підстави застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру, звільнення юридичної особи від їх застосування, види заходів кримінально-правового характеру (штраф, заборона займатися певним видом діяльності, конфіскація майна, ліквідація) та загальні правила їх застосування.

Змінами до Кримінального процесуального кодексу визначається порядок провадження щодо юридичної особи, яке здійснюватиметься одночасно з кримінальним провадженням щодо фізичних осіб, які від її імені та в її інтересах вчинили злочин.

Змінами до Закону «Про засади запобігання і протидії корупції» пропонується віднести юридичних осіб до суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення, а до Закону «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» – надати право представникові юридичної особи, щодо якої розпочато провадження, на забезпечення його безпеки.

 

Джерело: Проверки налоговой

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»