• Посилання скопійовано

Торгувати арештованим майном будуть в інтернеті

Запропоновано впровадити нову систему реалізації арештованого майна, згідно з якою з 1 січня 2014 року можна буде торгувати таким майном через спеціальну інформаційну систему в інтернеті

Торгувати арештованим майном будуть в інтернеті

Міністерство юстиції пропонує впровадити нову систему реалізації арештованого державними виконавцями майна, згідно з якою з 1 січня 2014 року продавати та купувати арештоване майно можна буде з будь-якого місця, будь-якій особі через спеціальну інформаційну систему в інтернеті. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Проект відповідних наказів Мін‘юсту щодо затвердження нового порядку реалізації арештованого майна виставлено на сайті Міністерства юстиції для надання пропозицій та зауважень.

За словами Міністра юстиції, новий порядок реалізації арештованого майна передбачатиме проведення прилюдних торгів та аукціонів через спеціальну інформаційну систему в Інтернеті. Зокрема, в електронній формі можна буде здійснювати подання і обробку заявок на участь в електронних торгах. Через інтернет проводитимуться і самі торги, а також оброблятиметься інформація про торги тощо.

Планується, що запровадження електронних торгів забезпечить вільний доступ громадян та юридичних осіб до реалізації арештованого майна, дозволить здійснювати його придбання з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій. Це, своєю чергою, підвищить ефективність реалізації майна та усуне корупційні схеми.

Міністр юстиції зазначив, що до необхідності зміни системи реалізації арештованого майна призвели застарілість та недосконалість існуючої процедури проведення прилюдних торгів та аукціонів, які не забезпечували, зокрема, відкритість та прозорість реалізації арештованого майна. Так, існуюча система не забезпечувала вільний доступ всіх бажаючих до участі у прилюдних торгах та аукціонах. Крім того, існуюча система не виключала можливість впливу суб‘єктивних чинників та запровадження корупційних схем.

Зауваження та пропозиції до проектів наказів Міністерства юстиції, якими запроваджується новий порядок реалізації арештованого майна, прийматимуться від фізичних та юридичних осіб, їх об‘єднань протягом місяця з дня оприлюднення.

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»