• Посилання скопійовано

Батьківщина хоче скоротити кількість робочих годин на тиждень

Зареєстровано законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України, яким пропонується скоротити норму тривалості робочого часу з 40 до 38 годин на тиждень

Батьківщина хоче скоротити кількість робочих годин на тиждень

Народні депутати фракції “Батьківщина” Олександр Турчинов та Андрій Павловський зареєстрували законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України, яким пропонується скоротити норму тривалості робочого часу з 40 до 38 годин на тиждень, передає “Батьківщина”.

“Європейський стандарт тривалості робочого тижня – 36-38 годин. Роботодавцям слід дотримуватися норм, прийнятих у цивілізованому світі, і поважати право на відпочинок працюючої людини”, – заявив А.Павловський.

За його словами, щоб робота була продуктивною, працівникам потрібен повноцінний відпочинок.

“Не може існувати і ситуація, коли робочий день починається, як кажуть, у верстата. Спочатку люди їдуть на роботу в задушливому, переповненому громадському транспорті. У години пік на дорогах затори. Все це займає час і втомлює. При розрахунку норми тривалості робочого часу слід врахувати потребу працівників відпочити від такого навантаження”, – підкреслив А.Павловський.

Джерело: УНН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»