• Посилання скопійовано

Проекти з єдиного соцвнеску: що на цей раз?

Міндоходів продовжує розробляти проекти наказів щодо адміністрування єдиного соціального внеску

Проекти з єдиного соцвнеску: що на цей раз?

На офіційному сайті Міндоходів оприлюднено проекти наказів:

1. Про затвердження Порядку розгляду органами доходів і зборів скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу;

2. Про затвердження Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на  виплату  заробітної плати.

Встановлено, що орган доходів і зборів який розглядає скаргу платника ЄСВ, зобов’язаний прийняти рішення та надіслати його платнику протягом 30 календарних днів, наступних за днем отримання скарги, на адресу такого платника поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку. 

Якщо протягом цього строку вмотивоване рішення не надсилається, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника єдиного внеску.

В іншому проекті вказано, що банк після отримання від платника довідки про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати ЄСВ приймає від платника грошові чеки, платіжні доручення та інші розрахункові документи для перерахування (видачі) зарплати без перевірки сум ЄСВ, сплачених за розрахунковими документами. 

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»