• Посилання скопійовано

За порушення строків для прийняття рішень про видачу ліцензій хочуть штрафувати

Розроблено проект, яким пропонується встановити адмінвідповідальність за порушення посадовими особами органів ліцензування встановлених законом строків для прийняття рішення про видачу, відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії

За порушення строків для прийняття рішень про видачу ліцензій хочуть штрафувати

Законопроектом (реєстр. №2942) пропонується внести зміни до частини першої статті 166-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою встановлення адміністративної відповідальності за порушення посадовими особами органів ліцензування встановлених законом строків для прийняття рішення про видачу, відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії. Одночасно, в санкціях частин першої - третьої цієї статті передбачається збільшити розміри штрафів. 

На засіданні Комітету зазначалося, що чинним законодавством встановлено лише відповідальність посадових осіб органу ліцензування за порушення визначених законом строків для повідомлення про прийняття рішення про видачу, відмову у видачі ліцензії або її копії, про залишення заяви про видачу ліцензії або її копії без розгляду; порушення встановлених законом строків для оформлення ліцензії або її копії, видачі дубліката ліцензії, видачі переоформленої ліцензії; вимагання не передбачених законодавством документів для одержання такої ліцензії або її копії; порушення встановлених законом строків складання актів перевірок щодо дотримання вимог законодавства з питань ліцензування. Однак, не встановлено відповідальності за порушення строків для прийняття рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії.

Народні депутати вважають, що "зазначена ситуація призводить до безвідповідального ставлення посадових осіб органів ліцензування щодо прийняття відповідних рішень в установлений законом строк і безпідставно створює перешкоди для провадження суб’єктами господарювання діяльності, що потребує одержання ліцензії".

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»