• Посилання скопійовано

Оператор та інвестор - платники ПДВ: угода про розподіл продукції

Податківці нагадали про зміни до Податкового кодексу України щодо порядку оподаткування інвестиційної діяльності

Оператор та інвестор - платники ПДВ: угода про розподіл продукції

Нещодавно Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України щодо порядку оподаткування інвестиційної діяльності

Зокрема, у багатосторонній угоді про розподіл продукції можна передбачати можливість реєстрації платником ПДВ не лише оператора, але й інвесторів. Тоді вони мають подати реєстраційні заяви в одному звітному (податковому) періоді до 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому інвесторами було прийнято рішення про реєстрацію.

Крім цього, уточнено термінологічне визначення "інвестор (оператор)". Під ним розумітимуть "інвестор" при виконанні угоди про розподіл продукції за участю одного інвестора та "інвестор та/або оператор" — при виконанні багатосторонньої угоди про розподіл продукції за участю кількох інвесторів залежно від умов такої багатосторонньої угоди.

Такі зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності» від 07.10.2014 р. № 1690-VII. Документ чинний з 08.11.2014 р., а частина норм — з 01.01.2015 р.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»