• Посилання скопійовано

Рада ухвалила закон про спецконфіскаціі

Рада ухвалила Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів

Рада ухвалила закон про спецконфіскаціі

Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо виконання рекомендацій, які містяться в шостій доповіді Європейської комісії про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, щодо удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації №4054.

За ухвалення рішення проголосували 252 народних депутати.

Відповідно до Закону, спеціальна конфіскація застосовується на підставі:

- Обвинувального вироку суду;

- Ухвали суду про звільнення особи від кримінальної відповідальності;

- Ухвали суду про застосування примусових заходів медичного характеру;

- Ухвали суду про застосування примусових заходів виховного характеру.

У випадках, коли об'єктом спеціальної конфіскації є майно, вилучене з цивільного обороту, вона може бути застосована на підставі:

- Визначення суду про припинення кримінального провадження з інших підстав, ніж звільнення особи від кримінальної відповідальності;

- Визначення суду, винесеного в порядку частини дев'ятої статті 100 Кримінально-процесуального кодексу України, за клопотанням слідчого або прокурора, якщо кримінальне провадження закривається ними.

Як раніше повідомлялося, Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів прийняти безвізові закони в річницю трагічних подій на Майдані, 18 лютого.

На підставі: Обозреватель

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»