• Посилання скопійовано

8 листопада ВРУ розгляне законопроект про податок на виведений капітал, – Южаніна

За словами Южаніної, законопроект про податок на виведений капітал розроблявся близько трьох років. На сьогодні українська сторона погоджує його з Міжнародним валютним фондом

8 листопада ВРУ розгляне законопроект про податок на виведений капітал, – Южаніна

Введення податку на виведений капітал вплине на проект бюджету-2019

Верховна рада України розгляне законопроект про податок на виведений капітал 8 листопада 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної в ефірі телеканалу «Прямий».

За її словами, законопроект про податок на виведений капітал розроблявся близько трьох років. На сьогодні українська сторона погоджує його з Міжнародним валютним фондом.

«У четвер, 8 листопада, цей проект закону буде розглядатися у Верховній Раді після трирічної копіткої роботи», – зазначила Южаніна.

Вона також підкреслила, що прийняття законопроекту вплине на підготовку бюджету-2019 до другого читання.

«Ми вже розпланували, як ми рухаємося за прийняття цього закону в Раді. Вчора на засіданні комітету міністр фінансів (в.о. глави Мінфіну Оксана Маркарова, – ред.) пообіцяла, що після прийняття... до другого читання проект закону про бюджет буде перебудований на основі податку на виведений капітал», – додала вона.

Нагадаємо, 5 липня президент України Петро Порошенко подав до Верховної ради законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на виведений капітал».

Згідно з пояснювальною запискою, що з 1 січня 2019 податок на прибуток підприємств буде замінений податком на виведений капітал. Передбачається, що він дозволить спростити ведення бізнесу, скоротити витрати платників на виконання податкових обов'язків, попередити заниження бази оподаткування та ухилення від оподаткування в Україні.

16 жовтня представник президента в парламенті Ірина Луценко назвала податок на виведений капітал податком на офшорізацію.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»