• Посилання скопійовано

Уряд погодив з доопрацюваннями проект Держбюджету на 2019 рік

Мінфін представив доопрацьований проект Держбюджету на 2019 рік, а Уряд його погодив

Уряд погодив з доопрацюваннями проект Держбюджету на 2019 рік

Сьогодні в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова представила на засіданні Кабінету Міністрів доопрацьований за результатами бюджетних висновків Верховної Ради проект державного бюджету на 2019 рік. Кабінет Міністрів прийняв рішення погодити його з доопрацюванням і подати до розгляду Верховною Радою у другому читанні 16 листопада.

«Незважаючи на безпрецедентний для України обсяг виплат з обслуговування наших боргових зобов’язань у 2019 році, в доопрацьованому проекті бюджету ми зберегли всі пріоритети, які закладали з самого початку. Це оборона та безпека, соціальний захист, охорона здоров’я, освіта та розвиток інфраструктури», – сказала Маркарова. «Це – сигнал про те, що у державі існує консенсус з приводу пріоритетів і ключових реформ, які треба впроваджувати».

Доопрацьований проект бюджету враховує взяті Україною на себе зобов’язання перед міжнародними партнерами та кредиторами, зокрема, щодо скорочення дефіциту бюджету до 2,3% від ВВП. Відповідальний та дисциплінований підхід до бюджетування дозволить Україні не тільки втримати макроекономічну стабільність, а й створити підгрунтя для економічного зростання.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»