• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла у першому читанні проект Держбюджету на 2019 рік

За словами Мінфіну ухвалення проекту постанови ВРУ №9000-П говорить про фактичну підтримку проекту державного бюджету на 2019 рік в першому читанні

ВРУ прийняла у першому читанні проект Держбюджету на 2019 рік

Мінфін повідомляє, що 18 жовтня Верховна Рада схвалила постанову (9000-П) «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2019 рік», що фактично означає підтримку проекту державного бюджету на 2019 рік в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

При підготовці документу до першого читання було розглянуто 2171 пропозицію, з яких 922 рекомендовано врахувати повністю або частково.

Виступаючи у Верховній Раді, в.о міністра фінансів Оксана Маркарова подякувала за конструктивну співпрацю членам Бюджетного комітету ВР та всім депутатам, які надали свої пропозиції до першого читання.

«Ми отримали пропозицій на суму 2,2 трлн. грн – ще на два таких бюджети, які ми спочатку підготували. Але я розумію, що бюджет – це мистецтво можливого і що наша задача зараз ухвалити збалансований і реалістичний документ, в якому кожна гривня видатків забезпечена реальними доходами, щоби після 1 січня 2019 року мі могли профінансувати їх всі в повному обсязі», – наголосила вона і запевнила у готовності продовжити продуктивний діалог і доопрацювати проект бюджету так, щоб він залишався реалістичним і збалансованим, а також вчасно подати його до Верховної Ради України для розгляду у ІІ читанні.

 

Довідково

Відповідно до Бюджетного кодексу і регламенту Верховної Ради розгляд проекту держбюджету в першому читанні має відбуватися до 20 жовтня. Після цього Кабінет Міністрів за участю парламентського бюджетного комітету має в 14-денний термін, але не пізніше за 3 листопада, подати ВР оновлений проект з урахуванням її бюджетних висновків із порівняльною таблицею з поясненнями про відмову від включення окремих пропозицій парламенту.

Згідно з урядовим проектом, загальний ресурс бюджету на 2019 рік становить 1 108,1 млрд. грн., в тому числі по загальному фонду 994,0 млрд. грн. (+84,6 млрд. грн до 2018 року): доходи – 916,1 млрд. грн.; дефіцит – 69,6 млрд. грн.; повернення кредитів – 8,3 млрд. гривень.

Доходи проекту держбюджету на 2019 рік складають 1 008,4 млрд. грн., в тому числі загального фонду – 916,1 млрд. гривень.

Видатки та надання кредитів державного бюджету складають 1 108,1 млрд. грн., в тому числі загального фонду – 994,1 млрд. гривень.

Зростання ВВП уряд заклав на наступний рік на рівні 3% при 7,4 % інфляції.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»