• Посилання скопійовано

Регулюванням зайнятості населення буде займатися Мінекономіки: прийнято у І читанні законопроект

31 жовтня ВРУ прийняла за основу законопроект №2168 щодо формування державної політики в сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції

Регулюванням зайнятості населення буде займатися Мінекономіки: прийнято у І читанні законопроект

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №2168 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики в сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції», передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 292 нардепа. Також депутати ВР підтримали скорочену процедеру підготовки проекту до другого читання.

У пояснювальній записці зазначено, що у зв'язку з затвердженням нового складу уряду передбачається перерозподіл повноважень Кабміну щодо вирішення питань держуправління у сфері праці та зайнятості населення.

Проектом пропонується визначити Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики в сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин.

Так, державне регулювання зайнятості – це система заходів цілеспрямованого впливу на попит, пропозицію, ціну товару, підвищення ефективності громадського відтворення, забезпечення сталого економічного зростання. У записці підкреслюється, що одним з макроекономічних інструментів прискорення економічного зростання є створення сприятливих умов для інвестиційної привабливості території, яка формується з урахуванням цілого комплексу чинників, найбільш важливими з яких є підготовка та перекваліфікація кадрів.

Перерозподіл повноважень щодо вирішення питань держуправління у сфері праці та зайнятості населення потребує внесення змін до законів України, які визначають правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики в сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю, держрегулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України за кордоном (трудових мігрантів) і членів їх сімей.

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній раді законопроект №2168 ще в кінці вересня.

Нагадаємо, кількість неформально зайнятого населення у віці 15-70 років в першому півріччі 2019 року склало 3458,5 тис. осіб. Таким чином, кожен п'ятий українець працює без оформлення.

***

Читайте також: Уряд пропонує передоручити регулювання зайнятості населення Мінекономрозвитку

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»