• Посилання скопійовано

Законопроектом №1209-1 зменшено ставки судового збору

ВРУ вирішила обмежити судовий збір, який справляється за подачу апеляційної і касаційної скарг до адміністративного суду

Законопроектом №1209-1 зменшено ставки судового збору

16 січня прийнято Закон щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (проект № 1209-1), яким зокрема, внесено зміни в Закон "Про судовий збір", - пише "Ліга. Закон".

Згідно з текстом законопроекту, підготовленим до другого читання, встановлено обмеження ставки судового збору, яка справляється за подання до адміністративного суду:

  • апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги, заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами: 150% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, але не більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (31 530 грн);
  • касаційної скарги, заяви про приєднання до касаційної скарги: 200% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, але не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму (42 040 грн).

***

Читайте також: Зміни в адмініструванні ЄСВ: ухвалено в цілому законопроект №1209-1 

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»