• Посилання скопійовано

З 27 лютого діятиме закон щодо нових вимог до статуту ТОВ та ТДВ

Сьогодні, 25 лютого, Президент підписав Закон, яким внесено зміни до Господарського кодексу щодо статуту ТОВ та ТДВ

З 27 лютого діятиме закон щодо нових вимог до статуту ТОВ та ТДВ

25 лютого В. Зеленський підписав Закон України від 03.02.2021 №1183-IX "Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю" (він же законопроєкт №3497). Нагадаємо, що у першому читанні його було прийнято 1 грудня 2020 року, а у другому - 3 лютого 2021 року (про це тут).

Ціллю прийняття цього закону було вирішення існуючої колізії між Законом "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" і Господарським кодексом України в частині обов’язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ. 

Остаточний текст Закону вже оприлюднений (дивіться його тут). Законом передбачається:

  • виключення з Господарського кодексу положення про необхідність визначення в статуті часток учасників ТОВ і ТДВ;
  • визначення, що перелік обов’язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ визначається виключно Законом "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

Цей Закон набере чинності з дня його опублікування. Його було опубліковано в "Голосі України" від 26.02.2021 року №37. Відповідно з 27 лютого почнуть діяти зміни щодо ГКУ. Як це вплине на ТОВ, ми розповімо в окремому коментарі.

***

Читайте також: Нові зміни до статуту ТОВ/ТДВ – без ПІБ учасників та розміру її часток

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»