• Посилання скопійовано

Відновлення виплат 6500 грн та допомоги на проживання для ВПО: опубліковано зміни до Бюджету-2022

Президент підписав закон, яким, зокрема, передбачено відновлення програми «єПідтримка» для громадян, які через війну втратили роботу (6500 грн), а також допомоги ВПО на проживання, в тому числі на оплату ЖКП. 14 червня його опуліковано в "Голосі України"

Відновлення виплат 6500 грн та допомоги на проживання для ВПО: опубліковано зміни до Бюджету-2022

Нагадаємо, що 31 травня у ВРУ прийнято в цілому законопроєкт №7413 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Про нього ми розповідали тут і тут.

10 червня 2022 року Президент В. Зеленський підписав цей Закон від 31.05.2022 р. №2280-IX.

Він набере чинності з дня, наступного за днем опублікування. 14 червня його опуліковано в "Голосі України". З текстом Закону можна ознайомитися тут. Відповідно сам Закон почне діяти з 15 червня.

Законопроєктом було передбачено збільшення видатків загального фонду державного бюджету на 287 092,7 млн грн за рахунок здійснення додаткових зовнішніх запозичень.

Зокрема, збільшено видатки на:

  • національну безпеку та оборону - 247 769,9 млн грн;
  • поповнення резервного фонду - 1 500 млн грн;
  • надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» для громадян, які через війну втратили роботу (йдеться про 6500 грн для тих, хто подав відповідну заявку) - 5 824,5 млн грн;
  • фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду – 20 063,1 млн грн;
  • надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житловокомунальних послуг - 12 536,7 млн гривень.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»