• Посилання скопійовано

Президент ветував закон про примусове вилучення майна під час війни

В. Зеленський ветував закон щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану (законопроєкт №7605)

Президент ветував закон про примусове вилучення майна під час війни

31 серпня Президент ветував законопроєкт №7605 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану". "Готується на розгляд з вето Президента",зазначено у карточці законопроєкту на сайті ВРУ.

Пропозиції Президента для внесення змін до законопроєкту можна переглянути тут.

Згідно з ними, пропонується виключити зі законопроєкту пункт 2 розділі II "Прикінцеві положення" Закону. Ним заборонялося у період дії воєнного стану в Україні та протягом одного року з дня його припинення або скасування реорганізація, корпоратизація державних унітарних комерційних підприємств, які перебувають у сфері управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, а також реорганізація центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, що законопроєктом передбачалися ще такі зміни:

  • щодо примусового вилучення обладнання, яке може використовуватись для цілей діяльності оборонно-промислового комплексу;
  • таке вилучення мало здійснюватися на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією погодженою обласною військовою адміністрацією;
  • компенсація за відчужене майно мала здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету (протягом 5 наступних бюджетних періодів);
  • рухоме та нерухоме майно могли передавати в управління Національного агентства.

Докладніше про зміни за законопроєктом ми писали тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»