• Посилання скопійовано

149 застарілих нормативно-правових актів скасовано у рамках дерегуляції бізнесу

Кабмін 6 березня скасував ряд застарілих норм у рамках дерегуляції бізнесу та ухвалив зміни до Закону про ліцензування діяльності

149 застарілих нормативно-правових актів скасовано у рамках дерегуляції бізнесу

Кабінет Міністрів України на засіданні 6 березня скасував ряд застарілих норм у рамках дерегуляції бізнесу. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, на сьогоднішньому засіданні, присвяченому дерегуляції та поліпшенню бізнес-клімату, скасували обмеження на максимальну цінову надбавку в 10% на медичне обладнання, а також спростили процедуру отримання довгострокових віз для іноземців. Тепер для оформлення віз іноземці зможуть подавати свої документи в Департамент консульської служби МЗС, не виїжджаючи за межі України. Очікується, що це рішення збільшить привабливість України для висококваліфікованих працівників (у тому числі і для незалежних членів наглядових рад державних компаній).

Крім того, Кабмін схвалив законопроект щодо вдосконалення ліцензування господарської діяльності, спрямований на усунення бюрократичних перешкод і зменшення контактів бізнесу з державними органами. Прийняття цього законопроекту Верховною радою дасть можливість знизити витрати українського бізнесу орієнтовно на 960 млн гривень на рік.

Також повідомляється, що Уряд скасував 149 застарілих нормативно-правових актів, прийнятих у період 1993-1997 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд скасував обов'язкове ведення книги скарг і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі.

Раніше також стало відомо, що Кабінет міністрів розпочне переговори про вступ України до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»