• Посилання скопійовано

Закон щодо скасування ліцензій операторам телекомунікацій підписано

23 вересня Президент підписав закон щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню

Закон щодо скасування ліцензій операторам телекомунікацій підписано

«РБК-Україна» розповідає, що Президент України 23 вересня підписав Закон від 18.09.2019 р. №102-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню». Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради (законопроект №1050).

Останній етап проходження – закон підписаний, повернутий з підписом від президента.

Слід зазначити, цей проект закону був визначений Зеленським як невідкладний.

Законом усувається законодавча колізія норм закону про ліцензування і закону про телекомунікації, а саме виключається з переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, діяльність у сфері телекомунікацій. Документом передбачено замінити ліцензування видів діяльності в сфері телекомунікацій на надання повідомлення суб'єктами господарювання.

Нагадаємо, Рада 18 вересня підтримала в другому читанні законопроект №1050, за документ проголосували 349 парламентаріїв.

Нагадаємо також, що раніше, даний закон парламент прийняв за основу 10 вересня. Нардепи також схвалили підготовку документа до другого читання за скороченою процедурою.

Крім того, 19 вересня ВР підтримала за основу в першому читанні законопроект №2035 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям». За проект закону проголосували 290 депутатів ВР.

Цей Закон було опубліковано в Голосі України від 25.09.2019 р. №183. Але він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування. Тож його норми почнуть діяти з 25 грудня 2019 року.

***

Читайте також: Рада скасувала ліцензії операторам телекомунікацій

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»