• Посилання скопійовано

Бізнесу дозволять зберігати до 2 т пального без ліцензії: обіцяє Гетманцев

За словами Гетманцева, ВРУ до кінця року хоче прийняти закон, який дозволить бізнесу зберігати до 2 т пального без необхідності отримувати ліцензію. Чекаємо....

Бізнесу дозволять зберігати до 2 т пального без ліцензії: обіцяє Гетманцев

Верховна Рада до кінця року хоче прийняти закон, який дозволить бізнесу зберігати до 2 т пального без необхідності отримувати ліцензію. Про це в інтервʼю Forbes розповів голова фінансового комітету Данило Гетманцев. 

 

Ключові факти

Бізнес зможе зберігати до 2 т пального без необхідності отримувати ліцензію або інші дозвільні документи, каже Гетманцев. Для того щоб зберігати понад 2 т, компанії потрібно буде подати декларацію у податкову, каже голова фінансового комітету. Ці норми не стосуються АЗС, оптовиків та нафтопереробних заводів, зазначає Гетманцев. 

Зміни вводяться на період дії воєнного стану. Закон розраховують прийняти до кінця цього року, каже очільник фінансового комітету. 

Зараз жодних штрафних санкцій за зберігання пального податкова не застосовує, нагадує Гетманцев. 

 

Контекст 

Щоб не зупинятися під час відключень електроенергії через обстріли РФ, бізнес масово встановлює генератори, які споживають багато пального. Відповідно компанії стикнулися з проблемою зберігання та доставки палива. 

Згідно з чинним законодавством зберігати пальне в каністрах понад 5 л можна лише маючи ліцензію або у сховищах нафтокомпаній. Інакше бізнесу загрожує 500 000 грн штрафу.

***

Читайте також:

Джерело: Forbes.ua

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»