• Посилання скопійовано

З 24 липня запрацює оновлений Порядок видачі експлуатаційного дозволу для операторів ринків

На засіданні КМУ 12 січня було ухвалено новий Порядок видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення дії, переоформлення та поновлення дії експлуатаційного дозволу. Але запрацює він тільки через шість місяців з дня опублікування постанови

З 24 липня запрацює оновлений Порядок видачі експлуатаційного дозволу для операторів ринків

За інформацією Мельничука, на засіданні КМУ 12 січня було затверджено Порядок видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення дії, переоформлення та поновлення дії експлуатаційного дозволу.

Його було встановлено відповідно до ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Порядок визначає процедуру видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення, переоформлення та поновлення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність, повʼязану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження територіальними органами Держпродспоживслужби. 

Також цією постановою:

  1. Затверджено нові форму експлуатаційного дозволу та форму тимчасового експлуатаційного дозволу.
  2. Визнано такою, що втратила чинність постанову КМУ від 11.11.2015 №930 «Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу, форми експлуатаційного дозволу та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Але всі ці зміни набирають чинності через шість місяців з дня опублікування постанови. Її було опубліковано 24 січня 2024 року в "Урядовому курʼєрі".

З текстом Постанови №27 можна ознайомитися за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»