• Посилання скопійовано

Як продати залишки алкоголю у разі припинення діяльності: нагадування від ДПС

СГ у разі припинення діяльності може реалізувати залишки алкоголю іншому СГ виключно за умови придбання ліцензії на оптову торгівлю або кінцевому споживачу на підставі наявної роздрібної ліцензії

Як продати залишки алкоголю у разі припинення діяльності: нагадування від ДПС

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що відповідно до ст. 15 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами та доповненнями, роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових) може здійснюватися суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Оптова торгівля алкогольними напоями здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензії на оптову торгівлю.

Отже, суб’єкт господарювання в разі припинення діяльності може здійснити реалізацію залишків алкогольних напоїв іншому суб’єкту господарювання виключно за умови придбання ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями або кінцевому споживачу на підставі наявної ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольним напоями.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»