• Посилання скопійовано

Увага, коди обов'язкові! Заповнюємо поле «Призначення платежу» при сплаті до бюджету

ДПС у м. Києві роз’яснює нові вимоги Мінфіну щодо заповнення реквізитів платіжних документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету

У зв'язку з набранням чинності Наказом Мінфіну від 07.07.2012 р. №817 ДПС у м. Києві надсилає роз'яснення щодо заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів у разі сплати платежів до бюджету.

Зазначимо, що список кодів видів сплати, які зазначаються у полі «Призначення платежу», що використовувалися до набрання чинності наказом №817, дещо збільшився.

Так, залежно від виду сплати у полі «Призначення платежу» розрахункових документів повинні обов'язково заповнюватися відповідні коди, а саме:

Коди 101, 106, 109, 121, 125 У разі сплати самостійно задекларованих сум
Коди 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 У разі сплати сум за результатами перевірок структурних підрозділів органів ДПС
Код 117 У разі сплати сум підприємством, щодо якого розпочато провадження у справі про банкрутство
Код 140 У разі сплати сум в рахунок погашення податкового боргу
Код 145 У разі сплати розстрочених (відстрочених) сум
Код 146 У разі сплати сум в рахунок погашення податкового боргу в міжнародних відносинах

Інші коди сплати, передбачені у списку, використовуватимуться органами ДПС ? у випадках стягнення платежів до бюджету та органами Держказначейства ? у випадках здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»