• Посилання скопійовано

Держземагентство розглянуло питання про поновлення договору оренди землі

Листи Держземагентства від 14.09.2012 р. №14896/17/6-12, №14897/17/11-12

Держземагентство зазначило, що договір оренди земельної ділянки підлягає поновленню (шляхом укладення додаткової угоди) без ухвалення відповідного рішення органом місцевого самоврядування за умови, якщо орендар у строк, встановлений договором оренди землі, але не пізніш ніж за місяць до закінчення строку дії договору, звернувся з клопотанням до орендодавця про поновлення договору з проектом додаткової угоди.
Додаткова угода до договору оренди землі про його поновлення має бути укладена сторонами в місячний термін в обов'язковому порядку. Відмова, а також зволікання з укладенням додаткової угоди можуть бути оскаржені в суді (лист від 14.09.2012 р. №14896/17/6-12).
Також у відомстві повідомили, що згідно із Законом про землеустрій свідоцтво про придбання заарештованого нерухомого майна з публічних торгів (аукціону), дія якого спрямовується на зміну та придбання цивільних прав і обов'язків осіб, є підставою для розробки технічної документації із землеустрою щодо складання документа, який засвідчує право власності на земельну ділянку, з метою переоформлення права власності на неї (лист від 14.09.2012 р. №14897/17/11-12).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»