• Посилання скопійовано

Проблеми відображення у ПН номеру та дати митної декларації

Порядок відображення у податковій накладній номеру та дати митної декларації необхідно врегулювати шляхом прийняття відповідного підзаконного акту

Проблеми відображення у ПН номеру та дати митної декларації

Такою є позиція Держпідприємництва як відповідь на проект Закону України «Про призупинення дії підпункту «ї» пункту 201.1 статті 201 Податкового кодексу України». Служба не погодила даний проект.

Мінфін як розробник вважає за необхідне відтермінувати  відображення у податковій накладній номеру та дати митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару при ввезенні його в Україну. У відомстві пояснюють, що така потреба виникла через проблеми, які виникають у суб’єктів господарювання при зазначенні таких даних.

Проте Держпідприємництво дійшло протилежного висновку. Проблемою є саме відсутність відповідного підзаконного нормативно-правового акту, який регламентував би порядок внесення до податкової накладної інформації про номер та дату митної декларації.

На даний момент ситуація регулюється лише листами-роз’ясненнями від Державної податкової служби. Та це не може бути дієвим механізмом. Вирішення даної проблеми можливе виключно на рівні законодавства.

Держпідприємництво вважає спосіб регулювання, закладений у проекті Мінфіну, затягуванням у часі вирішення вищезазначеного питання.

Враховуючи зазначене, Служба пропонує розробити проект регуляторного акту щодо порядку відображення у податковій накладній номеру та дати митної декларації та надати його на погодження згідно статті 21 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»