• Посилання скопійовано

Для оформлення певних видів пенсій та соціальних виплат довідка з ДПС вже не потрібна

Такі норми встановив Кабінет Міністрів України, прийнявши 20 березня 2013 року постанову №169 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань соціального захисту населення»

Для оформлення певних видів пенсій та соціальних виплат довідка з ДПС вже не потрібна

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський раніше погодив проект постанови без зауважень. Внесені зміни дозволять  поліпшити рівень обслуговування громадян. Важливо, що відтепер потрібно подавати менше документів, які вимагають органи державної влади для оформлення пенсій та соцвиплат.

Постановою вносяться зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 № 637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній», від 26.09.2001 № 1266 «Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням», від 29.04.2004 № 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги».

Так, даною постановою затверджується наступне:

- виключити положення щодо видання довідки про середню заробітну плату (дохід, грошове забезпечення) порядку обрахування середньоденного доходу, з якого призначаються страхові виплати на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для застрахованих осіб, які сплачують єдиний податок і фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності;

- виключення обов'язку звернення громадян до органів державної податкової служби за отриманням довідок про те, що особа не перебуває на обліку як фізична особа - підприємець, та про відсутність даних про доходи цієї особи, необхідних для призначення (перерахування) пенсій та отримання соціальних виплат;

- особа, яка претендує на призначення (перерахування) пенсій та отримання соціальних виплат, подає заяву про надання згоди на перевірку відсутності даних про її доходи із використанням відомостей Державного реєстру фізичних осіб - платників податків з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»