• Посилання скопійовано

З 15 серпня Уряд повністю переходить на електронний документообіг

Крім того, з цієї ж дати запрацює і система електронного декларування чиновників

З 15 серпня Уряд повністю переходить на електронний документообіг

З 15 серпня Уряд повністю переходить на електронний документообіг з центральними органами виконавчої влади. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко на форумі, присвяченому 100 дням Уряду.

«Система електронного документообігу вже давно впроваджена в органах влади і нині до неї підключено 74 центральних органи виконавчої влади. На даний час Секретаріат Кабінету Міністрів приймає документи як в електронній, так і в паперовій формі. Але з 15 серпня ми переходимо на виключно електронний документообіг. Це дозволить зменшити кількість паперових документів, підвищить ефективність роботи апарату Уряду, сприятиме пришвидшенню розгляду питань», - зазначив Міністр.

Окрім того, з 15 серпня запрацює система електронного декларування чиновників. Це передбачено рішенням Національного агенства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 р. №2 "Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування"

Передбачено, що система подання та оприлюднення  декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, розпочне свою роботу в два етапи:

1) перший етап - з 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року для таких типів декларацій (повідомлень) та суб'єктів декларування:

  • щорічні декларації за 2015 рік службових осіб, які станом на 15 серпня 2016 року займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Зазначені декларації подаються протягом 60 календарних днів від 15 серпня;
  • декларації осіб, які припиняють діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, службових осіб, які 15 серпня 2016 року чи пізніше цієї дати припиняють діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, та станом на день такого припинення займають відповідальне та особливо відповідальне становище;
  • повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування, службових осіб, які станом на 15 серпня 2016 року чи пізніше цієї дати займають відповідальне та особливо відповідальне становище;

2) другий етап - з 00 годин 00 хвилин 01 січня 2017 року для всіх інших суб'єктів декларування та декларацій (повідомлень), передбачених Законом про запобігання корупції.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»