• Посилання скопійовано

Україна посіла 80 місце у рейтингу “Doing Business 2017”

Світовий банк оприлюднив черговий рейтинг легкості ведення бізнесу “Doing Business 2017”, в якому Україна посіла 80 місце. У порівнянні з минулим роком результат покращився на 3 позиції (а враховуючи зміну методології на 1 позицію)

Україна посіла 80 місце у рейтингу “Doing Business 2017”

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

За оцінками Світового банку, на позицію України вплинули поліпшення у компоненті захисту прав міноритарних акціонерів та у компоненті виконання контрактів. На позицію нашої країни у рейтингу також вплинули цьогорічні зміни у методології оцінки та часові рамки.

“Так, справді маємо +3 пункти до минулого року та 80-те місце у рейтингу [Doing Business]. Цей результат не дуже оптимістичний, але у команди Мінекономрозвитку та Офісу ефективного регулювання є чіткий план як його покращити уже 2018 року. Звісно, буде потрібна серйозна взаємодія з Парламентом, адже лише актами Уряду реформи зробити неможливо", - прокоментував результати Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Звіт Світового банку (англійською мовою) можна переглянути тут>>

Своєю чергою, Голова ДФСУ Роман Насіров вважає, що підняття у рейтингу Doing Business-2017 – це результат реформи ДФС.

«Завдяки успішному реформуванню фіскальної служби Україна піднялася в рейтингу Doing Business-2017 і посіла 80 місце серед 190 країн світу.

За останній рік Україні вдалося покращити показники по декільком напрямам, серед яких першочергове значення має сфера оподаткування. По показнику «Сплата податків» Україна перемістилася з 107-го на 84-е місце. Зміни відбулися завдяки активній роботі по двом головним пунктам – зменшенню часу на заповнення необхідних форм та зниженню ставки Єдиного соціального внеску. ДФС націлена на подальше спрощення процедур адміністрування і сплати податків та створення комфортних умов для легального бізнесу. Це – один із стратегічних напрямів нашої діяльності», - наголосив Роман Насіров.

Серед найбільш успішних ініціатив, які були реалізовані та значно гармонізували податкове законодавства, Роман Насіров назвав:

- гармонізацію податкового та бухгалтерського обліку;

- електронне адміністрування ПДВ;

- запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального;

- спрощення форм податкової звітності;

- вдосконалення заходів податкового контролю;

- спрощення реєстрації платниками податків;

- запровадження нових електронних сервісів для платників податків тощо.

"Через фіскальні механізми відбувається найбільш ефективне регулювання та гармонізація  інтересів держави та бізнесу. Протягом останнього часу в Україні триває масштабний процес реформування податкової системи, завданнями якого є зменшення податкового навантаження на бізнес, детінізація та спрощення податкового законодавства. Крім того, податкова реформа є однією з умов продовження співпраці з МВФ, що відіграє важливу роль у забезпеченні макроекономічної та фінансової стабільності в Україні.", - йдеться на сайті ДФСУ.

***

Довідково:

Рейтинг “Doing Business” укладається Світовим Банком щорічно на наступний рік та встановлює індекс задля порівняння простоти підприємницької діяльності між країнами світу.

Оцінка охоплює низку показників по 189 країнам світу та опрацьовується з використанням відгуків представників урядів, учених, фахівців-практиків і рецензентів.

Рейтинг покликаний дати об'єктивну основу для розуміння і вдосконалення систем нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності по всьому світу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»