• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив порядок ввезення та вивезення товарів із зони АТО

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 01.03.2017 р. № 99 "Про затвердження Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції", внесену Службою безпеки України

Кабмін затвердив порядок ввезення та вивезення товарів із зони АТО

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання зазначив, визначено мінімальний перелік необхідних компонентів і матеріалів, які мають використовуватися для гірничо-металургійного комплексу та енергетики країни.

"Це той необхідний критичний мінімум, який потрібен для того, щоб в українських оселях було тепло, світло, і не тільки в оселях, а й лікарнях, школах, на підприємствах, щоб наш гірничо-металургійний комплекс працював на економіку України і усі підприємства, які працюють у цьому комплексі, були зареєстровані тільки в Україні і сплачували податки за законодавством України", - зазначив він.

"Українці не мають від цього [енергетичної блокади] страждати, це наше завдання", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Володимир Гройсман наголосив, що не може бути жодного незаконного переміщення товарів будь-якої контрабандної складової.

Він наголосив, що до процесу контролю за переміщенням товарів має бути залучена громадськість.

"Нам потрібно побудувати ефективний контроль за переміщенням товарів, і цей контроль має бути із залученням громадськості, волонтерського руху, щоб ми отримали максимальну прозорість у цьому процесі", - наголосив він.

Рішення передбачає встановлення контрольних пунктів, які будуть відстежувати переміщення товарів відповідно до прийнятого рішення, додав Прем'єр-міністр.

"Все те, що буде в переліку, буде дозволено, все інше - заборонене", - зазначив Володимир Гройсман.

"Пропонується усім зацікавленим – АТЦ, МВС, СБУ, Міністерству оборони, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, адміністрації Державної прикордонної служби, Національній поліції, ДФС  за участю громадськості, і я би додав сюди українських волонтерів, які постійно перебувають у зоні АТО і є за визначенням абсолютно чесними - забезпечити у контрольних пунктах в'їзду/виїзду протидію незаконному переміщенню товарів, у тому числі тих, що визначені у встановленому порядку гуманітарною допомогою до району або з району проведення АТО через лінію зіткнення або в її межах", - заявив Прем'єр-міністр.

Глава Уряду зазначив, що за місяць після початку реалізації рішення необхідно провести публічний аналіз його виконання: "що, як зроблено, де були проблеми, щоб ці проблеми не допускати".

"Це буде чесний діалог в інтересах України і українців", - сказав він.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»