• Посилання скопійовано

Мінфін не бачить можливості змінити керівництво ДФС

Звільнити підозрюваного в корупції голову податкової заважають юридичні передумови

Мінфін не бачить можливості змінити керівництво ДФС

У Мінфіні поки не бачать юридичної можливості звільнити Романа Насірова та його команду. Про це в інтерв'ю журналу Новое Время повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Нагадаємо, наразі Кабмін відсторонив Насірова від своїх обов'язків через підозри у перевищенні службових повноважень та нанесенні державі збитку обсягом 2 млрд грн. Обов'язки голови ДФС зараз виконує його заступник Мирослав Продан.

За словами Данилюка, міністр намагався звільнити свого підлеглого і без судової справи. «Я якраз пішов цивілізованим шляхом. Я подав у Кабінет міністрів на дисциплінарне стягнення стосовно Насірова, наслідком якого повинно було бути звільнення. На той момент кількість порушень просто перевищила рівень терпимості», – запевнив керівник Міністерства фінансів.

 

«Як тільки з'явиться юридична можливість поміняти керівництво ДФС, необхідно буде проводити конкурси. Причому конкурси на всі посади: і керівника, і заступників. Це повинна бути нова команда», – Данилюк.

 

Але правоохоронні органи випередили міністра – НАБУ і САП затримали Насірова 3 березня поточного року за підозрою в участі у так званих «газових схемах» депутата-втікача Олександра Онищенка.

«Як тільки з'явиться юридична можливість поміняти керівництво ДФС, необхідно буде проводити конкурси. Причому конкурси на всі посади: і керівника, і заступників. Це повинна бути нова команда», – впевнений Данилюк.

Джерело: Новое время

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»