• Посилання скопійовано

Спрощено порядок відбору адвокатів для надання безоплатної правової допомоги

Кабмін виклав у новій редакції Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Спрощено порядок відбору адвокатів для надання безоплатної правової допомоги

Зміни передбачені постановою від 09.08.2017 р. № 575.

Зокрема, порядок проведення конкурсу скорочено з трьох до двох етапів:

  • перший етап передбачає оцінювання адвоката за критеріями стажу адвокатської діяльності, спеціалізації адвоката, наявності/відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень та оцінки за проходження дистанційного курсу; 
  • другий етап - проведення індивідуальної співбесіди з адвокатом, мотивація до надання безоплатної вторинної правової допомоги, комунікабельність адвоката, його емоційна врівноваженість та вміння представляти приклади надання ним правової допомоги.

Також передбачено можливість он-лайн реєстрації адвокатів, які виявили бажання взяти участь у відборі для залучення до надання безоплатної вторинної правової допомоги, на веб-сторінці, зазначеній в оголошенні про проведення конкурсу, надсилання адвокатом сканованих та посвідчених ним копій документів, проходження адвокатами дистанційного курсу, оцінка за результатами якого формується автоматично тощо.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»