• Посилання скопійовано

З 2 січня змінився Порядок держреєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань

Змінами, зокрема, уточнено особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі

З 2 січня змінився Порядок держреєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань

Мін'юст наказом від 29.12.2018 р. №4146/5 затвердив зміни до деяких наказів Міністерства юстиції України. Зокрема, зазнав змін Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи. У ньому уточнено особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі.

В оновленому Порядку прописано, що якщо під час розгляду заяви та документів для державної реєстрації державним реєстратором встановлено наявність зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі інших пакетів документів для державної реєстрації щодо цього самого суб'єкта, наступний пакет документів розглядається після проведення державної реєстрації чи відмови в такій реєстрації на підставі заяви та документів, зареєстрованих в Єдиному державному реєстрі раніше.

Крім того, зазначено, що документи, що містять більше однієї сторінки, скануються в один файл. У разі перевищення допустимого для завантаження файла розміру такий файл розділяється на декілька файлів. Електронні копії документів мають бути придатні для сприйняття їх змісту.

Також уточнено, що заява формується заявником в електронній формі з обов'язковим долученням до неї оригіналів електронних документів для державної реєстрації. Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі мають відповідати вимогам, встановленим Законами  "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Плата за надання адміністративних послуг здійснюватиметься на порталі електронних сервісів з використанням платіжних систем через мережу Інтернет.

Крім цього Порядку, зміни також внесено до:

  • Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки,
  • Порядку надання ідентифікаторів доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України,
  • Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Наказ набрав чинності 2 січня 2019 року (з дня його опублікування в "Офіційному віснику України" №1/2019).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»