• Посилання скопійовано

Оновлено Реєстр доступних ліків

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», викладено у новій редакції

Оновлено Реєстр доступних ліків

МОЗ повідомляє, що відповідно до п. 14 Порядку №152, наказом МОЗ України від 01.02.2019 р. №265, внесені зміни до оновленої редакції Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом затвердженій наказом МОЗ України від 21.01.2019 р. №148.

Тепер Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки» викладено у новій редакції наказом МОЗ від 01.02.2019 р. №265.

У цій редакції Реєстру виправлені технічні помилки, а також збільшено кількість препаратів які є безкоштовними. Нагадуємо, що перелік із 42 торгових назв препаратів на які оператори фармацевтичного ринку за власним бажанням могли подати повторну заяву до МОЗ для того, щоб вони стали безкоштовними в Реєстрі, був опублікований тут. З цього переліку заяви були подані на 29 препаратів, які додатково стали безоплатними для пацієнтів.

Також в цій редакції Реєстру врахована заява компанії «Тева Україна» подана листом від 09.01.2019 на включення лікарського засобу «ЕНАЛАПРИЛ-ТЕВА», таблетки, 5 мг., №30, яка була технічно пропущена при формуванні Реєстру, що був затверджений наказом МОЗ України від 21.01.2019 р. №148.

Реєстр містить загалом 258 препаратів, з них – 64 є безоплатні.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»