• Посилання скопійовано

Чому «Укрспирт» із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю?

ДП «Укрспирт» зупинило відвантаження сировини для компаній-виробників алкоголю з 1 липня. Про це повідомили в асоціації «Укрводка»

Чому «Укрспирт» із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю?

Зміст проблеми

За повідомленням Федерації роботодавців України (ФРУ) та інформації від Інтерфаксу з 1 липня в «Укрспирту» виникли трунощі з відвантаженням спирту. За даними ДП, «Укрспирт» і покупці спирту мають зареєструвати постачання спирту в реєстрі товарно-транспортних накладних, проте реєстрацію накладної на вивезення спирту етилового було виключено з Податкового кодексу (кодекс регулює виключно транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів).

Отже, «Укрспирт» не може оформити накладну, а штраф за постачання спирту без належної документації становить 200% від вартості постачання (щонайменше - 15 тис. грн).

За інформацією «Укрспирту», правові колізії фактично зупиняють виробничу діяльність підприємства через ризики застосування штрафних санкцій із боку контролюючих органів, а фактичне зупинення постачань змусить українських виробників імпортувати спирт. 

Підтверджує неможливість постачання спирту й асоціація «Укрводка». Про це йдеться в новині Інтерфаксу

 

Чого вимагає від Уряду ФРУ?

ФРУ публічно звернулася до В. Гройсмана та Степана Кубіва з вимогою терміново особисто втрутитися у цю ситуацію та:

1) терміново подати до Верховної Ради законопроект щодо перенесення терміну набрання чинності новими нормами законодавства стосовно контролю за обігом спирту щонайменше до 01.01.20 р. – з метою усунення законодавчих колізій;

2) доручити Мінфіну терміново видати Узагальнюючу податкову консультацію щодо продовження ДП «Укрспирт» відпуску спирту на умовах, що діяли до 01.07.19 р.;

3) призначити службове розслідування причин невстановлення ДП «Укрспирт» витратомірів-лічильників протягом 7 місяців після прийняття відповідних законодавчих змін; 

4) доручити ДП «Укрспирт» до закінчення строку усунення законодавчих колізій встановити витратоміри-лічильники та зареєструвати їх в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників;

5) доручити Державній фіскальній службі терміново доопрацювати СЕАРП та СЕ.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»