• Посилання скопійовано

Незабаром створять перелік транспорту для переміщення пального або спирту

Мінфін оприлюднив проект Порядку створення та ведення Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий

Незабаром створять перелік транспорту для переміщення пального або спирту

Мінфін оприлюднив проект свого наказу, яким пропонує затвердити Порядок створення та ведення Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий.

Передбачено, що включення транспортних засобів до Переліку здійснюватиметься автоматично на підставі:

  • даних акцизних накладних, зареєстрованих в ЄРАН (далі – акцизні накладні), коли транспортний засіб реєструється як акцизний склад пересувний у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового у порядку, встановленому відповідно до п. 232.1 ПКУ;
  • заявок на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – заявки), із зазначенням періоду переміщення такого пального або спирту етилового відповідно до пп. 230.1.5 ПКУ;
  • митних декларацій при переміщенні пального або спирту етилового митною територією України прохідним транзитом або внутрішнім транзитом, визначеними пп. «а» п. 2 частини другої статті 91 глави 17 розділу V Митного кодексу України.

Транспортний засіб може бути не включеним до Переліку, коли:

  • порушено вимоги електронного документообігу;
  • не дотримано форму заявки, порядку її заповнення або зазначено період переміщення пального/спирту етилового, що перевищує 30 днів;
  • особа, яка подала заявку не перебуває на обліку в контролюючих органах;
  • особа, яка подала заявку, є платником акцизного податку;
  • пункт розвантаження пального, зазначений у заявці, не експлуатується.

У Порядку також зазначаються обов’язкова інформація, яка міститься у вищевказаних документах, для включення транспортних засобів до Переліку та підстави для їх виключення з Переліку.

Очкується, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції можна надавати у письмовій та електронній формі за адресами:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: pavlyuksg@minfin.gov.ua;
  • Державна фіскальна служба України, Львівська площа, 8, м. Київ – 53, МПС, 04655; e-mail: portmans@ukr.net;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011,   е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»